Najpouzdaniji toyota servis

 

Najpouzdaniji toyota servis - blog 

Od kada sam kupila moju novu Toyotu, sve je lepo krenulo, samo me je u početku brinulo da nađem pouzdan servis. Stari auto sam popravljala kod jednog odličnog automehaničara, ali on se, nažalost skoro preselio. Tako da ostadoh ja prepuštena sama sebi i tražnju novog majstora.

No, imala sam sreće. Tražila sam dobar toyota servis na internetu i uspela da ga pronađem veoma brzo. Inače, ne dešava se uvek da se tako lako iz prve nađe pouzdan majstor. Moja istorija popravljanja i servisiranja raznih automobila, bila je veoma burna. Dešavalo mi se na starim kolima da imam kvar za koji je potreban doktor Haus za kola kako bi ustanovio o čemu se radi. Raznih smešnih priča tu ima. Evo jedne. Moja stara dama, koju sam zvala princeza, jer sam joj bila zahvalna što me služi iako ima već više od dve i po decenije od kad je izašla iz fabričkog pogona, počela je da se gasi u vožnji. I to ne bilo gde, i bilo kad. Primetila sam da se uvek gasi na jednoj nizbrdici blizu mesta gde sam tada živela i to dok prelazim preko ležećeg policajca. Takođe, uvidela sam da se često gasi kad skrećem u levo. Iako veze nemam sa kolima i automehanikom, logično mi je bilo da se negde gubi neki kontakt, na primer, pošto se motor gasi baš u specifičnim situacijama. I pitate se šta je tu smešno. Smešno je to što sam to ispričala majstoru i povezla ga sa sobom da mu pokažem mesto na kom se auto stalno gasi. Poput žabe koja peva u crtaću, auto se tad nije ugasio. Ok, ajde da prođemo još jedan krug. Opet ništa. Majstor mi je rekao da su to možda podzemne vode. Super, ko zna šta je pomislio. Ali, generalno, nije reč o dobrom majstoru. Imao je nekoliko grešaka, jednom mi je rekao da je otišao akumulator, ali to nije bio slučaj, već je kvar bio na sistemu za paljenje, ali deo koji nema veze sa akumulatorom. Tako da reših ja da promenim majstora, i po preporuci nađem, novog odličnog. Otprilike u vreme kad sam prodala stari auto, iliti princezu, za delove, jer je toliko bila stara da nije moglo drugačije, i moj odlični majstor se preselio.

Eto mene sa novom Toyotom u potrazi za najboljim servisom. Treba mi isto tako dobar majstor koji će razumeti kad imam problem i koji će umeti da ga reši. Takođe, hoću servis u kome će raditi kvalitetne popravke i ugrađivati samo originalne delove kad zatreba. Ne treba mi mesto koje je skupo, gde su nepouzdani i gde gledaju samo da iskoriste to što sam žensko i što nemam pojma o kolima. Mislim i mi žene koje nismo verzirane u kola znamo kad neko od majstora pokušava da nam podmetne šuplju priču.

Međutim, kao što rekoh, imala sam sreće. Našla sam odličan servis koji se baš specijalizovao za toyotina vozila. Ono što mi je sad jasno, a ranije nisam razumela je priča o tome kako su „japanci“ odlični. Tačno je, tek kad promeniš više marki automobila možeš da praviš poređenja. Ja sam se po preporuci prijatelja odlučila da kupim toyotu, a za pronalazak odličnog servisa bila je slučajnost.

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8