Važno je izabrati dobar kozmetički salon

kozmeticki salon

Ako bismo rekli da u kozmetičke salone mahom idu devojke i žene, bili bismo u pravu, ali ne sto posto. Najtačnija konstatacija ipak bi glasila da salone lepote redovno posećuju sve one osobe koje vode računa o sebi.

Mišljenja o tome koje je najbolji kozmeticki salon mogu da se razlikuju od osobe do osobe. Šta to znači voditi računa o sebi? Neko ima prirodnu i urođenu potrebu za tim da se ulepšava i stalno doteruje. Ima osoba koje neće ni da privire iz kuće ako nisu potpuno sređene. Jasno je da treba imati granice i znati spojiti povod i mesto sa garderobom, šminkom, frizurom, tj. onim što se jednim imenom zove stajling. Ako morate da se našminkate čim ustanete iz kreveta i ako razmišljate o tome šta da obučete samo kada silazite da bacite smeće, onda spadate u kategoriju koja je opsednuta svojim izgledom. Naravno, ne treba se zapustiti jer to nosi sa sobom negativne posledice. Šta je onda tu idealno? Istina je da briga o izgledu i stilu zahteva posvećenost. Potrebno je u nju uložiti truda koji se sastoji iz planiranja, razmišljanja, izdvajanja vremena za tretmane u salonu. Nekom je vreme izgovor zašto ne brine dovoljno o sebi, nekom novac, a neko je jednostavno lenj. Jedino što je tačno jeste da je sve stvar prioriteta i organizacije. Ako ste nekad videli mladu mamu kako šeta bebu doterana i našminkana, možda ste se zapitali (naročito ako ste i sami mama), kako ona to sve postiže. Jednostavno, deo vremena koje bi protraćila na gledanje u telefon ili slično, posvetila je ulepšavanju. Kako naći balans u nezi lepote i biti zadovoljan sobom? Pre svega, treba raditi na tome da se istakne prirodna lepota. Frizura uvek treba da bude u skladu sa navikama i temperamentom. Ako niste vešti u tome da se sami isfenirate ili pravite frizure, nemojte se šišati tako da vaša kosa zahteva svakodnevne intervencije, jer jednostavno, niko nema ni para ni vremena da svaki dan ide u salon.

U kozmetičkim salonima možemo se podvrgnuti tretmanima kojima je cilj da koriguju izgled i time istaknu sve što je lepo na nama. Uvek se priklanjajte taboru što prirodnijeg izgleda i izbegavajte sve što je veštačko i preuveličano. Idite u kozmetički salon na korekciju obrva, uradite japansko iscrtavanje, pa prosudite sami da li Vam to odgovara ili ne. Sledeći put, probajte nešto drugo. To što su sad u trendu debele obrve, ne znači da Vam baš takve lepo stoje. Naravno, ne idite u suprotnost koja je sad demode da ne bi izgledalo kao da ste u vremeplovu stigli iz prošlosti i da furate neki zastareli izgled. Raspitajte se u odabranom kozmetičkom salonu u vezi sa raznim varijantama trajne šminke. Uradite nadogradnju trepavica ili minival trepavica. Varijanta polutrajne šminke u vidu izjednačavanja tena, kao što je bb glow tehnika, pogodovaće svima koji imaju hroničnu potrebu za puderom svaki dan i zamaskiraće neravnomernu boju tena. Priuštite sebi hemijski piling i dubinsko čišćenje kože jer ćete posle toga izgledati svežije i mlađe. Moderna kozmetologija veoma je daleko otišla, te nudi niz neinvazivnih tretmana kojima se postižu efekti kao da ste bili kod hirurga. Uradite nokte, tj. nadogradite ih odabranom tehnikom, ili idite da Vam se na kratke nokte namaže trajni gel. Tako nikad nećete morati da brinete da li Vam se lak ogulio i da li Vam nokti izgledaju uredno.

Zašto je važno da izaberete dobar kozmetički salon? Pre svega, zato što se u dobrim salonima vodi računa o higijeni, čistoći i zdravlju. Takođe, najbolji saloni imaju više usluga, tako da sve što ste hteli obavite na jednom mestu. Kad ste u žurbi, možete zakazati depilaciju, nokte, trepavice, obrve i friziranje – sve u jednom danu.