Šta će žena sama u farbari

Ima nešto lekovito u čišćenju, spremanju, a naročiti u preuređivanju prostora. Odavno skupljam ideje. Slažem slike u foldere, pravim bukmrkse, pinujem svašta nešto lepo. Naročito mi za oko zapadne ideja koja malo košta, a puno pruža.

Štos nije jedino u tome da je nešto jeftino, već da se ni od čega, ili još bolje od smeća napravi neki novi koristan predmet. To može biti ukras ili nešto što služi bilo kakvoj praktičnoj svrsi. Šta god da se koristi od materijala, primetila sam da je farbara nezaobilazno mesto gde treba nabaviti sirovine za raznorazne „uradi sam/a“ projekte. Obrni – okreni, treba ofarbati, prelakirati, zalepiti. Papir, drvo, karton, plastika, pet ambalaža, tkanina, staklo, perlice – svakakvih tu drangulija ima, koje same po sebi ne moraju biti ništa specijalno, ali kad se vešto ukomponuju, obrade, ofarbaju, transformišu, zalepe – daju daju sjajan rezultat. Smislila sam super plan, koji se sastoji od traženja inspiracije na internetu, ali i toga da sama sednem i odvojim vreme kako bih razvijala svoje zamisli. Podjednako mi je zanimljivo i uređenje prostora, ulepšavanje zidova, ali i modni detalji, garderoba i aksesoar. Kakve veze ima farbara sa modom? Veoma velike ako proširite vidike. Život mi je promenila jedna slika na kojoj su predstavljeni generički proizvodi i isti takvi brendirani. Cena višesturko veća. Tako je i sa komadima odeće, tašnama, nakitom. Mnogo toga možemo napraviti sami. Tada znamo da je unikatno i ima poseban pečat. Neko svoj hobi možda pretvori u profesiju i krene da zarađuje ozbiljan novac od toga ili bar dođe do tačke da može da živi od nečega u čemu uživa dok radi. U farbari su mi mnoge stvari privukle pažnju. Pre svega, rešila sam da osvežim zidove, ali i da na njih dodam neke elemente koji nisu konvencionalni. Odabrala sam kapućino boju kao osnovu za spavaću sobu, ali pored toga, kupila sam i nekoliko vrsta lepkova za drvo, kao i pištolj lepak koji ima više namena. Iskoristila sam nekoliko starih dasaka koje su se vukle po garaži godinama i od njih napravila improvizovani ram. Ofarbala sam ga bojom za drvo, koja je nešto između sive i braon i na nju dodala diskretne šljokice u prahu. Ovaj moj projekat upotpunila sam veštačkim božurima koje sam zalepila na podlogu od kartona i ofarbala sprej farbama, koje sam našla, takođe u farbari. Boje sprejeva su: roze i nekoliko nijansi lila i ljubičaste. Kad je farba bila suva, sve sam prelakirala providnim lakom za drvo. Svi me pitaju ko je umetnik ili gde sam to kupila. A zabeležim i poneki zavidni pogled onih koji su stidljivi i neće da pitaju odakle mi to prelepo čudo na zidu.
Blog: farbara

U farbari sam kupila i lepak za drvo, kako i onaj što se topi u pištolju. Njime lepim ukrase na tekstil. Vežbala sam na nekoj staroj tašni, koja je na kraju ispala tako dobra, da umesto da završi pored kontejnera, nosim je na ramenu. Više njih me na ulici zaustavilo da me pita gde sam je kupila.

Sledeći projekat, na kome trenutno radim je redizajniranje stare jakne. Koristim pribor iz farbare, konac i perlice. Jedva čekam da obučem unikat, a i da vam je predstavim.

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 23 24  Sledeći»